Grafični znak

Znak, simbol ali logotip

Nazaj

Celostna podoba

Grafični znak

Logotip je lahko prepoznaven grafični simbol, ki identificira podjetje, komercialni izdelek ali kateri koli javni ali zasebni subjekt. V okviru celotne grafične podobe predstavlja identiteto organizacije. Sestavljen je iz grške besede logos (beseda) in tupos (vtis, učinek). Oblikovan je lahko kot simbol, slika, vrste črk ali kombinacija teh. V svoji likovni strukturi mora izstopati od ostalih elementov, svojo značilnost pa izraža tudi z barvami. 

Delimo jih na tipografske, abstraktne, deskriptivne oz. ikonične in kombinacije med temi.

Tipografski

Tipografski simboli so oblikovani samo iz ene ali več črk, na primer monogram ali iz besed.

Abstraktni

Abstraktni logotip ni podoben konkretni stvari ali pojavu temveč je zapletena geometrijska oblika, ki sestavlja novo strukturo.

Deskriptivni

Deskriptivni ali ikonični simboli so posnetki stvarnega sveta in predstavljajo stvari ali dejavnosti v bolj realistični upodobitvi.

Kombinacije

Najpogosteje se v logotipih organizacij pojavlja kombinacija z abstraktnim in tipografski simbolom.

Obrazec za povpraševanje ni na voljo v tem brskalniku

Obrazec za povpraševanje je zaradi varnosti na voljo le v sodobnejših brskalnikih, kot so Google Chrome, Mozilla Firefox...

V kolikor nam želite poslati povpraševanje, lahko uporabite sodobnejše brskalnike in poskusite znova, oziroma nas kontaktirate direktno preko kontaktnih podatkov v nogi oziroma preko strani Stopite v stik. Z veseljem vam bomo odgovorili.

Ustvarja Domdesign® v Sloveniji.
Domdesign

Zlati

Cert ID: 0001/00001

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Domdesign, d. o. o.
Matična številka: 3531813000